ventilatie
IMG_20180427_094251_edited1
ventilatiesysteem_720
000019368_600x400_c

ventilatie-verslaggeving

Voor bouwaanvragen vanaf 01/01/2016 is het verplicht om naast de EPB-verslaggever ook een ventilatieverslaggever aan te stellen. Dit is van toepassing op nieuwbouw en ingrijpende energetische renovaties. Niet op gewone renovaties. Deze ventilatieverslaggeving bestaat uit onderstaande onderdelen:


Coördinatie via het kwaliteitskader


Er dient een dossier opgemaakt te worden bij een kwaliteitskader zoals BCCA of SKH. We zijn bij beide kaders erkend voor alle onderdelen van de verslaggever. Alle verslagen worden door het kwaliteitskader gecontroleerd op de eisen die door de wetgeving worden opgelegd.

Ventilatievoorontwerp


Nog voor de start der werken wordt een ventilatievoorontwerp opgemaakt. Dit is de aanzet voor een uitvoeringsplan van het ventilatiesysteem. Dit voorontwerp is verplicht en is ook nodig om de EPB-startverklaring te kunnen indienen. 

Verslaggeving vaste componenten en debietsmeting


Na de uitvoering komen we ter plaatse om het uitgevoerde systeem te controleren. We maken hier een duidelijk verslag van welke systemen er precies voorzien zijn. Dit gaat concreet over de geplaatse toevoerroosters, doorstroomopeningen (spleten onder binnendeuren) en toe- en afvoerventielen. Daarnaast gaan we ook de debieten controleren. Dit verslag noemt het ventilatieprestatieverslag. Dit verslag zal opnieuw nodig zijn om de EPB-aangifte te kunnen indienen.

KANTOORKloosterstraat 109, 8560 Wevelgem


VOLG ONS